szlogen

A Karitatív Tanács döntött arról, hogy ismét segítségnyújtó akciót szervez a gazdasági válság, és harcok sújtotta Kárpátaljára, és Ukrajna Kárpátokon túli területeire.

Az akcióban részt vevő szervezetek:

A Karitatív Tanács tagszervezetei: Katolikus Karitász, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt Baptista Szeretetszolgálat

Csatlakozó szervezetek: Johannita Segítő Szolgálat, Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

Az akció lényege:
Nem csak az adományok szállítását, hanem a gyűjtését is közösen, az ökumenikus imahéthez kapcsolódóan végzik a szervezetek. Cél, hogy tartós élelmiszert, tisztítószert, gyógyászati segédeszközöket juttassunk el a rászorulók számára Kárpátaljára, és a Kárpátokon túlra.

A gyűjtés teljes időtartama: 2016. január 17- 24 közötti időszak. Ez idő alatt várják gyártók, forgalmazók tartós élelmiszer, tisztítószer, gyógyászati segédeszköz stb. felajánlásait.

A lakossági pénzadományok gyűjtésére 2016. január 22-én és 23-án kerül sor melyben a CBA is részt vesz. Az összegyűjtött adományokat – hasonlóan a 2015. júniusihoz – a karitatív szervezetek Kárpátalján, Kárpátokon túl működő partnereinek közreműködésével juttatják el a rászoruló személyekhez, intézményekhez.

A szervezetek munkája közvetlenül is támogatható, elérhetőségeiket, és a részleteket a http://karitativtanacs.kormany.hu/ honlapon találják meg.

A gyűjtésben résztvevő üzletek teljes listájáért kattint: A gyűjtésben részt vevő üzletek

Előzmény

A Karitatív Tanács öt tagszervezete – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány – és a hozzájuk csatlakozott három szervezet – az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Johannita Segítő Szolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat – 2015 júniusában nyolc kamionból álló szállítmányt vitt Ukrajnába. Kárpátaljára 4 kamionnyi szállítmányt, főként tartós élelmiszereket, és a Kárpátokon túlra is 4 kamionnyi szállítmányt, elsősorban gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket.