szlogen

Sokan megmozdultak, hogy segítsenek Kertész Sándoron, aki elveszítette terhes feleségét, és amióta megözvegyült, egyedül neveli hat gyerekét. Igyekszik mindent megadni nekik, de jól jön a segítség: adományokból vehettek egy házat, most pedig élelmiszercsomagot kaptak.

Néhány hónap alatt három tragédia is megrázta Kertész Sándort: előbb imádott édesapja halt meg, majd

33 éves, terhes feleségét vitte el szívroham, és az orvosok születendő gyerekükön sem tudtak már segíteni.

Így maradt magára özvegyen hat saját, és egy, felesége korábbi házasságából származó gyerekével, aki a tragédiát követően később az anyósáékhoz költözött.

Hat kislánnyal maradt egyedül

Kertész Sándor most egyedül neveli hat – 2–11 év közötti – lányát, borzasztó nehéz körülmények között. Korábban Monokon, egy komfort nélküli családi házban éltek, de a családot ért tragédia után, miután egyre többekhez jutott el a hír, sokan összefogtak, és adakozni kezdtek.

20161019adomany etel elelmiszer cbaadomanyatadas egy1
Fotó: Polyák Attila - Origo

A monoki polgármester azzal segített a településen közmunkásként foglalkoztatott Sándornak, hogy bankszámlát nyitottak a férfinak, ahová a helyi és más lapok tudósításait olvasva sokan küldtek pénzt, hogy ezzel segítsék a hat gyerekét egyedül nevelő férfit.

20161019adomany etel elelmiszer cbaadomanyatadas egy13
Fotó: Polyák Attila - Origo

Ráadásul közben hatalmas gond szakadt a nyakába Sándornak: kiderült, hogy a monoki ház, amibe albérlőként költöztek, és amit részletenként törlesztve elkezdtek korábban megvenni, jelzáloggal terhelt. Emiatt a ház végrehajtás alá került, Sándoréknak pedig költözniük kellett.

20161019adomany etel elelmiszer cbaadomanyatadas egy9
Fotó: Polyák Attila - Origo

Sok ember értesült a sorsukról, és segítettek, pénzt utaltak nekik. Még egy segélykoncertet is rendeztek a család számára Budapesten, a Duna Palotában.

Az adományokból, 5,5 millió forintból sikerült venniük Kenézlőn egy házat, amihez kis kert is tartozik,

ahol egy kis veteményes is van.

A CBA is a segítségükre sietett

Itt kapták meg a CBA által felajánlott csomagot.

A több százezer forint értékű csomagban javarészt élelmiszerek, illetve háztartási vegyiáruk voltak

– mondta az Origónak Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A CBA-tól nem szokatlan, hogy segít a rászorulókon – mondta Fodor Attila, sorolva néhány korábbi példát: az árvíz által sújtott Gelejen két családi házat ajándékoztak két családnak, segítettek a helyreállításban a vörösiszap-katasztrófa után is, továbbá öt évig támogatták a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt, ahogy negyedik éve – jelenleg is – támogatják a Ments Életet Alapítványt.

A Kertész család tragédiájáról és helyzetéről a sajtóból értesültek, és nem sokat gondolkodtak, hanem cselekedtek – mondta. Az első benyomása, amikor megérkezett Kenézlőre, az volt, hogy

az édesapa mindent elkövet, hogy a nehéz helyzetben is lehetőleg mindent megadjon a gyerekeinek: főz rájuk, gondoskodik róluk.

"Meghatódott az apa, a gyerekek pedig segítettek a csomagokat bevinni a kocsiból a házba, ők természetesen legjobban a csokinak és a könyveknek örültek" – mondta Fodor Attila.

Fotó: Polyák Attila - Origo
Forrás: www.origo.hu