A melegszendvics nem csak arról kell, hogy szóljon, hogy valamilyen felvágottra tegyünk néhány szelet sajtot és irány a sütő… Vannak ennél sokkal izgalmasabb megoldások is! Most hoztunk is három receptet, amivel kihozhatod a maximumot a melegszendvicsből!
Sajtos csoda
A melegszendvics kultúrkörében valljuk be, a sajt kihagyhatatlan hozzávaló! De mi van, ha még több sajtot használunk még több rétegben? A receptben csak két fajta sajt van, ám ezek száma nyugodtan növelhető. De vigyázzunk! Mértékkel az összmennyiséggel, nehogy kifolyjon a finomság sütés közben!
Hozzávalók:
- Sonka
- 5 dkg vaj
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- Fél csomag tömlőssajt (akár lehet kockasajt is)
- 1 fej lila hagyma
- 1 teáskanál mustár
- Só
- Bors
Elkészítés:
A vajat, a krémsajtot, a sót, borsot, mustárt, felaprított hagymát összemixeljük egy tálban (mindezt persze megtehetjük gyümölcs- és zöldségaprítóban is) majd hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot és lereszelt trappista sajt felét. Ezekután jól eldolgozzuk, míg a masszának jó állaga lesz. A kész szendvicskrémet kenyérre kenjük, amire rárakjuk a sonkát, majd erre jöhet a maradék trappista sajt (de akár még egy ki szendvicskrém is előtte) majd egy újabb kenyér. És mehet is a sütőbe!
Figyelem! A hús kihagyásával a szendvicsnek máris van egy vegetáriánus verziója!
Nem túl diétás baconos csoda
Néha nyugodtan felejtsük el a diétát, mindenkinek jár egy kis falatozás! A baconos melegszendviccsel minden bizonnyal gyorsan jóllaksz és gyorsan az egész család kedvence lesz!
Hozzávalók:
- 15 dkg felkockázott bacon
- 10 dkg trappista sajt
- Fél csomag tömlős sajt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 fej lila hagyma
Elkészítés:
Pirítsuk meg a baconkockákat, majd alaposan szűrjük le őket, hogy ne maradjon rajtuk túl sok zsír vagy olaj. Míg kihűl, egy tálban keverjük össze a krémsajtot a majonézzel és mustárral, majd ha kész a keverék, mehet bele a bacon! A kész szendvicskrémet kenjük rá egy szelet kenyérre, majd tegyünk rá vékonyra vágott hagymát, majd erre mehet is sajt, akár reszelve, akár laponként – bár megsúgjuk, lereszelve könnyebben olvad meg és valamivel esztétikusabban is. A kész csodára tegyük rá a másik szelet kenyeret és mehet is a sütőbe!
Kis mexikói ízkavalkád
Mit szólnál egy kis gasztronómiai utazáshoz például Dél-Amerikába? Ha tetszik az ötlet, irány Mexikó ezzel a forró hangulatú melegszendviccsel!
Hozzávalók:
- Füstölt tarja
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg vaj
- 30 dkg májkrém
- Fél kukorica konzerv
- Fél bab konzerv
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 teáskanál oregánó
- Só
Elkészítés:
A kukoricát, babot, vajat, oregánó és apróra vágott lilahagymát tegyük egy tálba, majd botmixerrel készítsünk belőlük masszát (mindezt persze megtehetjük gyümölcs- és zöldségaprítóban is), amihez aztán keverjük hozzá a májkrémet és a reszelt sajt felét. Miután kész a szendvicskrém, kenjük rá kenyérre, tegyük rá a tarját, amire ugyancsak mehet minimálisan valamennyi a krémből, majd jöhet a sajt és egy újabb kenyérdarab, majd mehet is a melegszendvics a sütőbe!
Figyelem! A hús és májkrém kihagyásával a szendvicsnek máris van egy vegetáriánus verziója!
Legszívesebben mindhármat elkészítenéd? És mi tart vissza? A vásárlásra szánt idő és a cipekedés biztosan nem! Vásárold meg a hozzávalókat a Príma Online-on, és csapj egy melegszendvicspartit! Amíg megérkeznek a hozzávalók, addig pihend ki magad, ha pedig megvan a kedvenc recepted, ments el a hozzávalóit egy bevásárlólistán, hogy a rendelés következő alkalommal még gyorsabb legyen!