3 csodás őszi sütemény, őszi termésekből

A tél nemcsak a meghitt ünnepek és az otthon töltött, takaró alá bújós esték miatt kellemes, hanem megannyi íze miatt is. Összegyűjtöttünk három csodálatos süteményrecepteket, amiket majszolva harmonikusan tölthetjük el időnket a négy fal között, és a családot és barátokat is elkápráztathatjuk velük. Emellett ne feledjük! Lassan ideje készülni karácsonyra is – hátha valamelyik az ünnepi menü része lehet!  

Körtés csokis muffin

A muffinnal sose lehet mellényúlni – nemcsak gyorsan, egyszerűen, na meg olcsón készíthetjük el, de mindig tökéletes választás egy kis majszolásra is. A körte és csokoládé kombinációjával pedig a sütemény egy új dimenzióját ismerhetjük meg! Hozzávalók:
  • 30 dkg körte
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • Darált dió
  • Vanília aroma
Elkészítés: Egy edényben összekeverjük a lisztet egy csomag sütőporral, a cukorral, a margarinnal, a tojással, ízlés szerinti vaníliaromával, fahéjjal, a felolvasztott étcsokoládéval és egy kis sóval, majd ha már összeállt, tegyük bele az apróra darabolt körtét és a darált diót és keverjük ismét össze a masszát. Figyelem! A körtedarabkák tényleg legyenek aprók! A tészta ezzel kész is! A masszát töltsük bele a kivajazott muffin formákba és mehet is a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. Ha kész a muffin, a tetejére tehetünk egy kis fahéjat, de akár olvasztott étcsokoládét is önthetünk rá. Jó étvágyat!  

Mogyorós keksz

Egy ropogós finomság, amit bármikor előkaphatunk, ha egy kis édességre vágyunk. Dió és mogyoró rajongóknak kötelező! Hozzávalók:
  • 20 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg mandula
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 25 dkg nyírfacukor
Elkészítés: Keverjük össze a darált mogyorót, diót, mandulát, mazsolát és nyírfacukrot a tojássárgával és vanília aromával. Alaposan dolgozzuk el őket, és ha kész a tészta, nyújtsuk vékonyra, majd vágjuk négyzet alakú darabkákra. A darabkákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd mehet be a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. Ha sütemények már ropogósak, várjuk meg míg kicsit kihűlnek. Figyelem! A tésztát nem kötelező négyzet alakúra darabolni, bátran kísérletezhetünk más formákkal is.  

Almás diós sütemény

Az alma és a dió tökéletes együttest alkotnak. Ebben a könnyed süteményben mesésen játsszák a főszereplő párost. Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 40 dkg alma
  • 15 dkg darált dió
  • Sütőpor
  • Fahéj
Elkészítés: Egy tálban verjük fel a tojást és adjuk hozzá a cukrot és a lereszelt almát. Miután az almát lereszeltük, mindenképpen nyomkodjuk ki a levét, hogy a tészta ne legyen majd túl nedves! Ha ezzel kész vagyunk, a keverékbe mehet a liszt, a vaníliás cukor, a sütőpor és a darált dió. A masszát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, ami mehet is bele a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, ahol körülbelül fél óra alatt kész is lesz! Tálaláskor a tetejére szórhatunk egy kis fahéjat.
Scroll to Top