Kategória: kezdolapon

Rangos szakmai különdíjat nyert a CBA

Mindig is fontosnak tartottuk azt, hogy a magyar termékeket előtérbe helyezzük, mind kínálatunkban, mind pedig marketingtevékenységünk során. Különösen jóleső érzés, hogy ezen törekvéseinket értékelik a vásárlók és a különböző piaci szereplők, szervezetek is. Nagy megtiszteltetés, hogy cégünk elnyerte a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíj szakmai különdíját. A rangos elismerésben azért részesülhettünk, mert a CBA Kereskedelmi Kft. […]

Svéd gombasaláta

Ha vendégváró svédasztal, akkor természetesen a klasszikus svéd gombasaláta sem hiányozhat a fogások közül. Salátakészítéskor ritkán vesszük elő a serpenyőt, de ehhez a finomsághoz mindenképp megéri beizzítani a tűzhelyet! Miután lehűtöttük, kínáljuk ropogós pirítóssal vagy akár húsok mellé köretként! A benne lévő gomba nem csupán ízletes, de azon kevés zöldség egyike, amelyben D-vitamin is található, […]

Mézes krémes

A mézes krémes az ünnepi menüsorok egyik közkedvelt desszertje – de miért várnánk az elkészítésével az ünnepekig, amikor annyira finom?  Az igazán ízletes végeredményért érdemes legalább 3-4 rétegből „felépíteni”, cserébe az elkészült süti minden konyhában töltött percünkért kárpótolni fog. A benne lévő méz baktériumölő hatású és kiváló E-vitamin-, valamint vasforrás is, így a fogyasztása télen […]

Chili con carne

Az itthon egyszerűen csak chilis bab néven ismert mexikói klasszikus igazi lélekmelegítő finomság, amibe egy-egy hidegebb napon valódi ünnep belekanalazni. A hagyományos alapreceptet barnasörrel, fahéjjal és étcsokoládéval bolondítottuk meg – a csoki amilyen furcsán hangozhat elsőre, olyan jól kiemeli a chili gazdag ízvilágát. Magában is rendkívül laktató fogás, de kínálhatunk mellé akár tortillacsipszet is.

Baconbe tekert csirkemáj kukoricás rizzsel

Vannak ételek, amiknek kifejezetten „jól áll” a baconos takaró, közéjük tartozik a csirkemáj is. A bacon nem csupán egy ízletes és ropogós extra kéreggel látja el, de gondoskodik arról is, hogy a máj ne száradjon ki sütés közben, hanem szaftosan és puhán kerüljön a tányérra. A máj kiváló A- és D-vitamin-forrás, valamint gazdag vasban, ezért […]

Lebbencsleves

Gyermekkorunk egyik kedvence, a lebbencsleves igazi magyaros finomság, amit akár a kezdők is könnyedén megfőzhetnek. A lebbencs beszédes neve arra utal, hogy a hagyományos készítése során a vékonyra nyújtott tésztát rudakra akasztják, mint a lepedőt, és ahogy a huzat lebegteti, elkezdenek belőle letöredezni a jól ismert, szabálytalan darabkák. Mi most az egyik legegyszerűbb lebbencsleveses receptet […]

Angol reggeli

A „Reggelizz úgy, mint egy király!” mondáshoz kitűnően passzol az English breakfast, azaz angol reggeli, ami még a legborongósabb őszi napokon is felmelegít. Olyan tartalmas, hogy hétvégi brunch-hoz is ideális, ha ráérősen szeretnénk elkölteni a kései reggelinket – sőt, akár még ebédre is feltálalhatjuk. A legelterjedtebb változat tükörtojásból, valamilyen kolbászféléből, baconből, paradicsomból és gombából készül, […]

Zöldségekkel sült csirkecomb

Az igazán szaftos sült csirke trükkje sem titok többé! A minőségi hús, a friss zöldségek és az intenzív fűszerek mellé kell még egy extra hozzávaló, amire sokan nem is gondolnak, ha sütésre kerül a sor. A segítségével a nedvesség és az aromák nem szöknek ki az alapanyagokból, így a végeredmény szaftos és omlós lesz. Katt […]

Sárgaborsófőzelék pirított kolbásszal

Miért kellene gyakrabban ennünk sárgaborsót? Mert nem csak laktató, de egyike a világ legtáplálóbb ételeinek: magas a fehérjetartalma, B-vitaminok és magnézium is találhatóak benne, káliumtartalma révén pedig hozzájárul a normál vérnyomás kialakításához is, ezért szívbetegek számára is ajánlott a fogyasztása. Ennyi jó mellé már csak egy szuper recept hiányzik – a videóban azonnal meg is […]

Sült rizs

Egy gyors ázsiai kiruccanás még az ebédidőbe is simán beleférhet – repülőjegy helyett elég hozzá ez az egyszerű recept is! A szezámolajjal, a szójaszósszal és rizzsel összesütött tojással igazi keleties hangulatot csempészhetünk a hagyományos zöldséges rizsbe. A hatást tovább fokozhatjuk, ha a zöldségeket a klasszikus karikák helyett hosszúkás darabokra aprítjuk, így tényleg olyan lesz, mint […]

Zöldborsós kosárkák

Ezeket a csinos kis kosárkákat senki nem fogja kikosarazni! Ha szeretnéd művészi szintre emelni a sós piték műfaját, íme a tökéletes recept! Reggelire, ebédre, vendégváró falatkának is ideálisak, a mini formájuk miatt piknik vagy kirándulás közben is jó útitársak. A zöldséges-sajtos-baconös tölteléket a kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.

Osztrák császármorzsa

Ha császároknak kijáró, mennyei édességet szeretnél, de nincs időd órákig a konyhában ácsorogni, akkor nem is kell tovább keresned a tökéletes receptet. A legenda szerint a császármorzsa vagy smarni Ferenc József császár asztalánál került először felszolgálásra. Nem csoda, hogy több mint 100 évvel később is töretlenül hódít, hiszen pofonegyszerű, mégis ízletes és sokoldalúan variálható finomság: […]

Mi vagyunk a CBA – Irány Tiszaalpár!

Mit is jelent pontosan, hogy magyar üzletlánc vagyunk?Boltcsaládunkhoz országszerte több száz hazai partner tartozik, akikre nagyon büszkék vagyunk: az ő szakértelmüknek és elhivatottságuknak köszönhető, hogy a CBA mindenhol egyet jelent a mindennapok megoldásával.Most közülük látogatunk el néhányhoz, hogy megismerhesd, kik is alkotják a CBA családot.Csólyospálos és Kaposvár-Toponár után következő úti célunk egyik alföldi partnerüzletünk, az […]

Grillezett töltött paprikák

Töltött paprika a fazék helyett grillen elkészítve? Ez a nyár inspirálta változat juhtúrós-sajtos töltelékkel készül, friss metélőhagymával megbolondítva. A juhtúró ideális csemege, hiszen a kalóriatartalma viszonylag alacsony, cserébe viszont remek protein-, B-vitamin- és kalciumforrás. Ha nincs a közben grillsütő, akár sima serpenyőben is elkészíthetjük. A „tüzesebb” ízek kedvelői használhatnak hozzá erős paprikát is az igazán […]

Cseresznyés muffin, málnás-mentás granitával

A muffin műfaja minden bizonnyal ismerős lehet, de micsoda is pontosan a granita? Nem más, mint egy Szicíliából származó ízletes jégkásafajta, ami gyümölcspüré, édesítő és víz keverékéből áll. Akár mirelitgyümölcsből is elkészíthető, de még finomabb, ha friss, tavaszi-nyári idénygyümölcsöket használunk hozzá. Mivel a granitát fogyasztás néhány órán keresztül hűteni kell, érdemes előre elkészíteni, hogy a […]

Mi vagyunk a CBA – Irány Toponár!

Magyar üzletláncként boltcsaládunk országszerte több száz hazai partnert számlál, akikre nagyon büszkék vagyunk. Az ő szakértelmük és munkájuk gondoskodik róla, hogy a pici falvaktól a nagyvárárosokig a CBA valóban a mindennapok megoldását jelenti a vevők számára. Országjárásunk keretében ezeknek a bolttulajdonosoknak a személyes történetét szeretnénk bemutatni, hogy minél többen megismerhessék, kik is állnak a CBA […]

Klasszikus túrós-ropogós

A meccsnézésben, sorozatmaratonban, társasozásban és a bulizásban is az a közös, hogy nem hiányozhat belőlük legalább egy tányér, gyorsan elővarázsolható ropogtatnivaló. Ezek a sajttal és túróval gazdagon megszórt falatkák sörkorcsolyaként magukban is hamar elfogynak, de mártogatóssal együtt is kínálhatjuk őket. Ha lefedve tároljuk, az omlósságát akár napokig megőrzi az újabb „bevetésig”.

Gofri csokis tejszínhabbal

Egy szelet frissen sült, légies gofri mindig harapásra csábít, legyen szó reggeliről, uzsonnáról, piknikezésről vagy akár szülinapi zsúrról. Ideje beizzítani a fiókban unatkozó otthoni gofrisütőket, mert most megmutatjuk, hogyan lehet házilag, szuper egyszerűen elkészíteni ezt a desszertet. Mi most tejszín- és csokihabbal díszítettük, de a lehetőségek tárháza szinte végtelen: ízlés szerint kerülhet rá lekvár, mogyorókrém, […]

Tejbekuszkusz

  A kuszkusz – azaz a hántolt durumbúzából készült, picinyke szemű tésztaféle – az arab gasztronómiából indult hódító útjára. Többnyire sós ételek köreteként él a köztudatban, pedig ahogy receptünkből is kiderül, isteni tejes desszert készíthető belőle. Sósan vagy édesen, de érdemes beépíteni az étrendünkbe, hiszen remek szelénforrás és gazdag növényi eredetű fehérjében is. Ízlés szerint […]

Mézes bulgursaláta

Színpompás, pikáns, tavaszias, vitamindús – nem is kell más egy könnyű salátarecepthez! A cékla, a répa és a paszternák nem csak finomak, de a fogyasztásukkal vasat, C- és B-vitaminokat, valamint a béta-karotint vihetünk be a szervezetünkbe, a hozzájuk kevert bulgur pedig többek között káliumot és magnéziumot is tartalmaz. Mi ezúttal a klasszikus zöldséges ízekbe a […]

Meggyes kókuszgolyó

Ez a sütirecept maradékmentő tippnek is kiváló arra az esetre, ha nem tudnánk mit kezdeni a szikkadt piskótával, de olyan finom, hogy akár egy külön piskótasütést is simán megér. Az elkészítése rendkívül egyszerű: csak összeöntjük az alapanyagokat, és már indulhat is a hengergetés! A golyók közepébe egy-egy szem meggybefőttet, vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcsös vagy […]

Házi készítésű törökméz

A mézimádók számára szinte kötelező, de ez a klasszikus édesség nem csupán a nosztalgiázásra éhes nassolóknál arat majd sikert. Egy csipetnyi só mellett mindössze három olyan alapanyag szükséges hozzá, amik jó eséllyel amúgy is megtalálhatóak a kamrában, ráadásul gyorsan elkészül. Az egyetlen „szépséghibája”, hogy a fogyasztása előtt mindenképp meg kell várni, hogy kihűljön, utána viszont […]

Vörös lencsés spagetti

Ki mondta, hogy köretből nem lehet mennyei főétel? Ennél a vega receptnél két népszerű körettípust kombináltunk, a végeredmény pedig bármilyen ebéd- vagy vacsoramenüben megállja a helyét. A spagettiszósz alapját adó vörös lencse kiváló fehérjeforrás, alacsonyabb rosttartartalma révén pedig kevésbé puffasztó, ráadásul ómega-6 zsírsavakat és folsavat is tartalmaz.

Málnás-kefires süti

    A kefir említésére nem az omlós sütemények ugranak be elsőre? Ettől a recepttől ez garantáltan megváltozik majd! Ennél a gyümölcsös finomságnál ráadásul a mennyei végeredményért cserébe még csak nem is kell bonyolult konyhai praktikákhoz nyúlnunk – legfeljebb egy gépi habverőhöz, ha nincs kedvünk a kézi keveréshez. Friss eper helyett akár fagyasztott változatból is […]

Habkönnyű túrónudli

Ez nem nudli! Helyesebben nagyon is az, viszont olyan finom, hogy mindenki imádni fogja. A recept főszereplője a kalciumban, proteinben és B-vitaminban gazdag túró, ami a citrom és narancs aromájával kiegészülve légiesen könnyűvő teszi ezeket a harapnivaló falatkákat. Már csak azt kell eldönteni, hogy tejfölbe vagy inkább lekvárba tunkoljuk, miután elkészült – amire szintén nem […]

Tapenade, a mediterrán olajbogyókrém

A tapenade nem más, mint egy Dél-Franciaországból származó olajbogyós kence, amit friss kenyérre, pirítósra kenve vagy zöldségfalatkák mellé is kínálhatunk mártogatósként. Ha a munka oroszlánrészét az elektromos aprítónkra bízzuk, szinte másodpercek alatt elkészül ez a mediterrán ihletésű előétel. Az olajbogyó íze egyből nyári hangulatot varázsol az asztal köré, ráadásul a szív egészségét támogató ómega-9 zsírsavat, […]

Gombás-spenótos quesadilla

    A quesadilla, azaz a mindenféle jóval megtöltött tortillalap Mexikóból indult világhódító útjára. Az egyik legfinomabb és legmaceramentesebb melegszendvics, amit mosogatással együtt alig negyedóra alatt összedobhatunk. A receptvideóban is látható könnyed tojásos-spenótos-sajtos verzió az otthoni brunch-tól egészen a vacsoráig bármelyik étkezésnél bevethetjük. A vállalkozó kedvűek a tortillalapot akár házilag is megsüthetjük hozzá, de a […]

Vaníliás-mákos desszert

Ha valami igazán különleges finomsággal szeretnénk megkoronázni az ebédet vagy a vacsorát, ez a pohárkrém tökéletes egy édes „koccintáshoz”. A mascarponéhoz hasonlóan omlós babapiskótaágyon készül, erre kerül a mákos-vaníliás krém – ha pár órát hűtőben pihentetjük, a piskóta magába szívja a krém nedvességtartalmát, és mennyeien lágy tésztaréteget kapunk végeredményül. Mákrajongóknak egyenesen kötelező desszertrecept!

Vendégváró hideg saláta

  Vannak olyan időtálló receptek, amelyeket már gyerekkorunkban is imádtunk, felnőve pedig ugyanolyan szívesen készítjük el őket, mert egyszerűen képtelenség őket megunni. Pont ilyenek a sokoldalúan variálható hidegtálak és saláták – ebből az ételféleségből mutatjuk most meg a klasszikus tormás sonkatekercs és a franciasaláta receptjét. Ha vendégeink nem rajonganak egyformán a torma markáns ízéért, érdemes […]

A tökéletes mézeskalács receptje

  Ismerős helyzet? A mézeskalács kővé keményedett? Szaggatáskor még aranyos angyalkaformája volt, de sütés közben szétfolyt? Ezzel a recepttel ilyen veszély nem fenyeget, úgyhogy az ünnepi készülődés valódi kikapcsolódás lehet. A végeredményt tovább díszíthetjük, ha cukormázzal vonjuk be a kisült mézeskalácsokat. A karácsonyfadíszként és édességként is bearanyozza az ünnepi pillanatokat.

Karácsonyi keksznyalóka

A hűsítő házi jégkrém elkészítéséhez már adtunk tippeket, de a téli bekuckózáshoz azért mégis jobban esik valami csokis finomság, ami átmelegít! Ezzel a látványos, mégis egyszerű recepttel a gyerekek által kedvelt ropogós töltött kekszet igazi ünnepi köntösbe öltöztethetjük egy kis olvasztott csoki és a kreativitásunk segítségével. Mikulásváró gyerekzsúron vagy akár a karácsonyi menü részeként is […]

Karácsonyi popcake

  Te ajándékra vagy inkább virgácsra számítasz idén a Mikulástól? Most olyan édességgel készültünk, amivel egyből elbűvölheted a Nagyszakállút és a legkisebbeket is. Kicsit csavartunk egyet a klasszikus kekszes süti receptjén: némi olvasztott csoki és perec segítségével Rudolfot, a Télapó leghűségesebb rénszarvasát mintáztuk meg a kekszgolyókból. Nem csak finom és mutatós, de az elkészítése is […]

Adventi naptár házilag

  Az ünnepi készülődést még hangulatosabbá tehetjük egy saját adventi naptárral: nincs is izgalmasabb, mint a karácsonyi visszaszámlálás közben nap mint nap újabb meglepetést találni a naptár apró „fiókjaiban”. Most ennek megvalósításához mutatunk egy környezettudatos, pénztárcabarát és kreatív dekorációs ötletet. Akár a nagyobb gyerekeket is bevonhatjuk a kézműveskedésbe, hiszen a közös alkotástól még értékesebb lesz […]

Ötletes puding variációk

  Ha pohárdesszertekről van szó, a PIROS pudingalapban rejlő édes lehetőségek száma szinte végtelen! Nem csak expressz elkészülnek, de az összeállításuk sem ördöngösség: a pudingos krém mellé mindig használjunk valamilyen ropogós alapot is, hiszen ezzel a kombinációval szinte lehetetlen mellé lőni. Most háromféle ízvariációk mutatunk be, de az alapanyagokkal bátran kísérletezhetünk ízlés szerint – például […]

Ízletes körözött variációk

A körözött az egyik legjobb dolog, ami a juh- és tehéntúróval történhet! Mindannyian kenyérre kenve ismerjük gyerekkorunkból, a nevének eredete viszont egész másra utal: régen az alapjául szolgáló túrót a tányér közepére halmozva, fűszerekkel körbe szórva, azaz „körözve” szolgálták fel, így ragadt rajta a ma ismert elnevezés. Ha az iskolai menzán kóstoltuk utoljára, akkor mindenképp […]

Tejszínes-gombás tészta

  Arról évtizedek óta megoszlanak a vélemények, hogy a gomba a növények vagy inkább az állatok közé sorolandó – egyvalami azonban vitán felül áll: ételek alapanyagaként ízletes, D-vitaminban gazdag finomság. Fokhagymával és tejszínnel összefőzve otthon vagy akár a koliban is gyorsan elkészíthető. Ha a spagettit hozzá al dentére, azaz félkeményre főzzük, annak glikémiás indexét is […]

Gesztenyés keksztekercs

  Ez a tekergő finomság olyan ennivalóan édes, hogy egyből „becsavarodik” tőle, aki megkóstolja! Sütinek nagyon is süti, viszont a sütőre és bonyolult praktikákra egyáltalán nem lesz hozzá szükség, ettől olyan egyszerű, így akár a kisebb gyerekek bevonásával is bátran elkészíthetjük. Ebben a videóban a hagyományos keksztekercs receptjét gesztenyekrémmel tettük még ellenállhatatlanabbá – nincs más […]

A legjobb túrófánk

  Bár fánkról van szó, a túrófánkkal szerencsére egyáltalán nem kötelező kivárni a farsangi szezont, télen-nyáron ugyanolyan finom falat. A tehéntúró kis citrommal kombinálva nem csak friss, izgalmas ízt ad a desszerteknek, de emellett a tej fehérjéit és ásványi anyagait is koncentráltan tartalmazza, így érdemes belőle gyakran fogyasztani. Ehhez mutatunk most a videóban egy egyszerű, […]

Gyümölcsös jégkrém házilag

  Ezzel a recepttel még egy frissítő jégkrémért sem kell a hűtőnknél messzebb merészkednünk! Bármikor elkészíthetjük mirelit alapanyagokból is, nyáron viszont inkább a friss, könnyen beszerezhető szezonális gyümölcsöket ajánljuk hozzá, hiszen ezek még zamatosabbak. A videóban ahhoz is mutatunk egy trükköt, milyen „titkos” hozzávaló segítségével tehetjük még intenzívebbé a gyümölcsök ízét. Annyit megsúgunk, hogy a […]

Kukoricaleves sajtos ropogóssal

  Egyszerre krémes és roppanós, ugyan ki tudna neki ellenállni? A sajtos finomságokkal képtelenség hibázni, a leves alapanyagául szolgáló kukorica pedig nem csak laktató, de B-vitaminokat is tartalmaz, úgyhogy egész évben érdemes a házi „étlapunkon” tartani. A receptben szereplő kombinációt előételként is tálalhatjuk vagy ha a levest sűrűbb állagúra főzzük, akár mártogatósként is kínálhatjuk a […]

Caprese saláta

  Ezzel a Capri szigetéről származó finomsággal szó szerint tálcán kínálhatjuk fel a napfényes, mediterrán hangulatot a családnak vagy a vendégeknek. Villámgyorsan elkészíthető, ráadásul az „elronthatatlan” fogások közé tartozik és garantált vele a sikerélmény. Beszerzéskor személyenként kb. egy-egy darab nagyobb mozzarellát, érett paradicsomot számoljunk hozzá – bár amilyen finom a végeredmény, nem árt, ha készülünk […]

Házi pizza és pizzaszósz

  Isteni pizzát sütni valódi művészet, de ez nem jelenti azt, hogy ne volna egyszerű. Mutatunk is egy receptet, amivel nem lesz nehéz beleszeretni a házi pizzakészítésbe. Tipp: ha előre több adagnyi tésztát begyúrunk, hűtőben jól tárolhatjuk felhasználásig, így később a kelesztési időt is megspórolhatjuk – utána a feltéteket már kedvünk szerint variálhatjuk. Gomba, kukorica, […]

Joghurtos pohárkrém

  Jó hírünk van: a tökéletes desszert igenis létezik! A friss gyümölcs mellett mindössze pár egyszerű alapanyag szükséges hozzá a hűtőből és a kamrából, extra gyorsan elkészül, egyszerre krémes és édesen ropogós, ráadásul szinte alig kell utána mosogatni. A pohárkrém mindegyik „szuperképességgel” rendelkezik, így akkor is tökéletes megoldás, ha hirtelen tör ránk a nasizási vágy, […]

Kreatív party szendvicsek

  Néhány egyszerű, de mutatós szendviccsel a négy fal közé is azonnal becsempészhetjük a tavaszi piknikek hangulatát az ízek segítségével. Mindig jó „taktika”, ha az alapanyagok kiválasztásakor az aktuális évszak szezonális finomságiból inspirálódunk. Ilyenek például a friss metélőhagyma és a ropogós zöldségek – a videóban meg is mutatjuk, hogyan varázsolható belőlük azonnal mennyei falatok, amiket […]

Ötletes szendvicsek az egész családnak

A minőségi alapanyagok mellett sokszor az ötletes tálalás is befolyásolja, hogy sikere lesz-e főztünknek – főleg akkor, ha gyerekek számára készítjük. A leghétköznapibb szendvicsekből is villámgyorsan ennivaló „műalkotásokat” készíthetünk a fiókban lapuló mézeskalács-szaggatók és csipetnyi kreativitás segítségével. Érdemes több adaggal is készülni, mert ezekből a zöldségekkel és tojással megspékelt miniszendvicsekből a kicsik és nagyok is […]

Réteges poharas tejberizs

  Leggyakrabban akkor vesszük elő a rizst, amikor sós köretre vagy egytálételre van szükségünk, pedig desszertként is ugyanolyan ínycsiklandóan megállja a helyét, elég csak gyerekkorunk kedvencére, a tejberizsre gondolni. A klasszikus natúr tejberizst Borbás Marcsi tippjeinek segítségével még finomabbá és látványosabbá varázsolhatjuk: a hagyományos hozzávalók mellett mindössze lekvárra és egy-egy üvegpohárra lesz szükség a tálaláshoz. […]

Villámgyors vitaminturmix antioxidánsokkal

  A turmixról legtöbbször a klasszikus gyümölcsös receptek ugranak be, pedig érdemes a zöldségek felé is kikacsintani, ha elővesszük a turmixgépet. A nyers zöldségek sokszor markáns ízét a melléjük kevert zamatos gyümölcsök remekül ellensúlyozzák, cserébe pedig még táplálóbb lesz a végeredmény. Használjunk bátran fagyasztott alapanyagok is, hiszen a tévhittel ellentétben ezek sem veszítik el eredeti […]

Tökéletes állagú bab, lencse és bulgur

  Rájuk szinte bármikor lehet számítani a konyhában, hiszen könnyen és sokáig tárolhatóak, ráadásul köretként és egytálételként egyaránt tápláló finomság készülhet belőlük. A bab K-vitamint, foszfort és magnéziumot tartalmaz, a lencséből többek között A- és B-vitaminokhoz, valamint káliumhoz és vashoz juthatunk, a bulgur vagy más néven „török rizs” pedig laktató B- és E-vitamin-forrás, ráadásul a […]

Szaftos kacsamell konfitálással

  A kacsamell olyan mennyei alapanyag, ami különösen megérdemli, hogy gondosan bánjunk vele sütés közben. Ennek egyik módszere a konfitálás. A neve elsőre talán ismeretlenül csenghet, pedig egy egyszerű, de nagyszerű konyhai fortélyról van szó, amit sokan alkalmaznak anélkül, hogy tudnának róla. Nem pár perces művelet, de a végeredmény minden perc várakozást megér. Ha igazán […]

Házi fűszerkeverék különböző húsokhoz

  Húsételeknél a minőségi alapanyag már fél siker, a másik fele pedig az elkészítésen és persze a megfelelő fűszerezésen múlik. A jól eltalált fűszerválasztás segít kiemelni a hús karakteres jegyeit, emiatt a különböző hústípusoknál ajánlott különböző fűszerezést alkalmazni. Akár sertéshús, csirke vagy hal kerül terítékre, Borbás Marcsi segítségével mindhez könnyedén kikeverheted a tökéletesen passzoló ízesítőt […]

Karamellás pattogatott kukorica

  Nálatok sem indulhat el az otthoni filmnézés vagy sorozatmaraton, amíg nincs a közelben egy tál friss popcorn? Most egy olyan változatot mutatunk, aminek az elkészítése nem tart sokkal tovább, mint egy zacskó kukorica kipattogtatása, az íze viszont sokkal izgalmasabb. A házi karamellszósszal nyakon öntött popcornnal otthonra is percek alatt igazi mozihangulatot varázsolhatsz. Vigyázat, olyan […]

Camembert-es finomság „levélben”

  Milyen a tökéletes recept? Kevés alapanyag szükséges hozzá, vesződség nélkül elkészül, ráadásul még finom is. Jó hírünk van: a leveles tésztás camembert pontosan ilyen étel! Akkor sem hagy cserben, amikor váratlan vendégek érkeznek és gyorsan kell ízletes falatokat rögtönözni. A mutatós tésztaréteg alatt rejtőző meglepetés mindenkit átmelegít majd, és csak pár alapanyagra lesz szükséged […]

A jó tócsi titka

Tócsi, tócsni, lepcsánka – ezerféle neve van, hiszen ezt a klasszikus krumplis finomságot szinte minden hazai tájegységen készítik valamilyen formában. Népszerűségének titka talán éppen az egyszerűségében rejlik, a szükséges hozzávalók ugyanis többnyire minden kamrában ott lapulnak. Az aranybarnára pirult, mégis szaftos tócsihoz csak néhány PIROS termékre és persze Borbás Marcsi fortélyaira lesz szükséged!

5 lépés a környezettudatos otthon felé

  Az elmúlt években egyre többeket kezdett el foglalkoztatni a környezettudatos életmód, mára pedig egyértelművé vált, hogy nekünk is tennünk kell azért, hogy nagyobb barátságban éljünk a szülőbolygónkkal. Bármennyire úgy érezzük, hogy az esőerdők és jegesmedvék védelmére nincs ráhatásunk, jusson eszünkbe, hogy a biciklink sem haladna előre, ha hiányozna az egyik szelepsapkánk. Lássuk hát, mit […]

Ezekkel a szokásokkal lesz nyugodt az éjszakád!

Szeretnél kipihentebb lenni és jobban aludni? Az alvás minősége nem mindenképpen akkor dől el, mikor lehunyod a szemed, hanem már jóval előtte! Összegyűjtöttünk néhány szokást, amikkel jobban és nyugodtabban telnek majd az estéid és te is frissebben nyitod majd ki a szemed reggelente!   Semmi elektronika! Egy órával elalvás előtt kerüljük az elektronikai eszközöket! Vagyis […]

5 meglepő recept görögdinnyéből

Végre itt a dinnyeszezon, ami valljuk be, a nyár egyik legjobb dolga. Ám sokan a dinnyét még mindig csak önmagában eszik, holott ebből a gyümölcsből is egészen érdekes gasztronómiai fogásokat lehet készíteni. Összegyűjtöttünk néhányat!   Dinnyeleves Ha imádod a gyümölcsleveseket, a dinnyelevesért valósággal rajongani fogsz!   Hozzávalók: Egy fél dinnye Fél pohár görög joghurt Egy […]

3 őrjítő melegszendvics recept

A melegszendvics nem csak arról kell, hogy szóljon, hogy valamilyen felvágottra tegyünk néhány szelet sajtot és irány a sütő… Vannak ennél sokkal izgalmasabb megoldások is! Most hoztunk is három receptet, amivel kihozhatod a maximumot a melegszendvicsből!   Sajtos csoda   A melegszendvics kultúrkörében valljuk be, a sajt kihagyhatatlan hozzávaló! De mi van, ha még több […]

5 tipp a gyors nagytakarításhoz

Mindenki imádja a tavaszt, ám a vele járó nagytakarítás már kevesek kedvence. Túl sok idő, túl sok nyűg és az ember úgy érzi, hogy sose lesz vége. De lehet okosan is nagytakarítani, hogy ne egy egész hétvégés program legyen otthonod alapos rendbetétele, hanem csupán néhány – hatékony – óra.   1. Pakolj el mindent! De […]

Fish and chips – Angol ízek otthon!

Bár a nyárról és strandszezonról mindig a hekk jut eszünkbe, de a vízpart mellett és az otthon hűvösében más halételek is jól eshetnek az embernek egy jó nagy pohár frissítő társaságában. Például az angolok ikonikus nemzeti finomsága, a fish and chips! De mit is lehet tudni erről az egyszerű, de nagyszerű gasztronómiai fogásról, ami annyira […]

Így dobjuk fel a hús bundáját!

A klasszikus vasárnapi menü Magyarországon ikonikusnak számít: húsleves és rántott hús. Egyszerű, tápláló és nem lehet megunni. Persze ha főzésről van szó, azért picit mindig szabad kísérletezni. Hoztunk néhány ötletet arra, mibe forgathatjuk még bele a húst a szokásos paníron kívül – néhány egyszerű, néhány pedig egészen meglepő, ám egy közös persze van bennük: mindegyik […]