Házi készítésű törökméz

A mézimádók számára szinte kötelező, de ez a klasszikus édesség nem csupán a nosztalgiázásra éhes nassolóknál arat majd sikert. Egy csipetnyi só mellett mindössze három olyan alapanyag szükséges hozzá, amik jó eséllyel amúgy is megtalálhatóak a kamrában, ráadásul gyorsan elkészül. Az egyetlen „szépséghibája”, hogy a fogyasztása előtt mindenképp meg kell várni, hogy kihűljön, utána viszont […]

Házi készítésű törökméz Tovább »

Vörös lencsés spagetti

Ki mondta, hogy köretből nem lehet mennyei főétel? Ennél a vega receptnél két népszerű körettípust kombináltunk, a végeredmény pedig bármilyen ebéd- vagy vacsoramenüben megállja a helyét. A spagettiszósz alapját adó vörös lencse kiváló fehérjeforrás, alacsonyabb rosttartartalma révén pedig kevésbé puffasztó, ráadásul ómega-6 zsírsavakat és folsavat is tartalmaz.

Vörös lencsés spagetti Tovább »

Málnás-kefires süti

A kefir említésére nem az omlós sütemények ugranak be elsőre? Ettől a recepttől ez garantáltan megváltozik majd! Ennél a gyümölcsös finomságnál ráadásul a mennyei végeredményért cserébe még csak nem is kell bonyolult konyhai praktikákhoz nyúlnunk – legfeljebb egy gépi habverőhöz, ha nincs kedvünk a kézi keveréshez. Friss eper helyett akár fagyasztott változatból is elkészíthetjük, ugyanúgy

Málnás-kefires süti Tovább »

Habkönnyű túrónudli

Ez nem nudli! Helyesebben nagyon is az, viszont olyan finom, hogy mindenki imádni fogja. A recept főszereplője a kalciumban, proteinben és B-vitaminban gazdag túró, ami a citrom és narancs aromájával kiegészülve légiesen könnyűvő teszi ezeket a harapnivaló falatkákat. Már csak azt kell eldönteni, hogy tejfölbe vagy inkább lekvárba tunkoljuk, miután elkészült – amire szintén nem

Habkönnyű túrónudli Tovább »

Tapenade, a mediterrán olajbogyókrém

A tapenade nem más, mint egy Dél-Franciaországból származó olajbogyós kence, amit friss kenyérre, pirítósra kenve vagy zöldségfalatkák mellé is kínálhatunk mártogatósként. Ha a munka oroszlánrészét az elektromos aprítónkra bízzuk, szinte másodpercek alatt elkészül ez a mediterrán ihletésű előétel. Az olajbogyó íze egyből nyári hangulatot varázsol az asztal köré, ráadásul a szív egészségét támogató ómega-9 zsírsavat,

Tapenade, a mediterrán olajbogyókrém Tovább »

Gombás-spenótos quesadilla

A quesadilla, azaz a mindenféle jóval megtöltött tortillalap Mexikóból indult világhódító útjára. Az egyik legfinomabb és legmaceramentesebb melegszendvics, amit mosogatással együtt alig negyedóra alatt összedobhatunk. A receptvideóban is látható könnyed tojásos-spenótos-sajtos verzió az otthoni brunch-tól egészen a vacsoráig bármelyik étkezésnél bevethetjük. A vállalkozó kedvűek a tortillalapot akár házilag is megsüthetjük hozzá, de a készen kapható

Gombás-spenótos quesadilla Tovább »

Vaníliás-mákos desszert

Ha valami igazán különleges finomsággal szeretnénk megkoronázni az ebédet vagy a vacsorát, ez a pohárkrém tökéletes egy édes „koccintáshoz”. A mascarponéhoz hasonlóan omlós babapiskótaágyon készül, erre kerül a mákos-vaníliás krém – ha pár órát hűtőben pihentetjük, a piskóta magába szívja a krém nedvességtartalmát, és mennyeien lágy tésztaréteget kapunk végeredményül. Mákrajongóknak egyenesen kötelező desszertrecept!

Vaníliás-mákos desszert Tovább »

Vendégváró hideg saláta

Vannak olyan időtálló receptek, amelyeket már gyerekkorunkban is imádtunk, felnőve pedig ugyanolyan szívesen készítjük el őket, mert egyszerűen képtelenség őket megunni. Pont ilyenek a sokoldalúan variálható hidegtálak és saláták – ebből az ételféleségből mutatjuk most meg a klasszikus tormás sonkatekercs és a franciasaláta receptjét. Ha vendégeink nem rajonganak egyformán a torma markáns ízéért, érdemes belőle

Vendégváró hideg saláta Tovább »

A tökéletes mézeskalács receptje

Ismerős helyzet? A mézeskalács kővé keményedett? Szaggatáskor még aranyos angyalkaformája volt, de sütés közben szétfolyt? Ezzel a recepttel ilyen veszély nem fenyeget, úgyhogy az ünnepi készülődés valódi kikapcsolódás lehet. A végeredményt tovább díszíthetjük, ha cukormázzal vonjuk be a kisült mézeskalácsokat. A karácsonyfadíszként és édességként is bearanyozza az ünnepi pillanatokat.

A tökéletes mézeskalács receptje Tovább »

Karácsonyi keksznyalóka

A hűsítő házi jégkrém elkészítéséhez már adtunk tippeket, de a téli bekuckózáshoz azért mégis jobban esik valami csokis finomság, ami átmelegít! Ezzel a látványos, mégis egyszerű recepttel a gyerekek által kedvelt ropogós töltött kekszet igazi ünnepi köntösbe öltöztethetjük egy kis olvasztott csoki és a kreativitásunk segítségével. Mikulásváró gyerekzsúron vagy akár a karácsonyi menü részeként is

Karácsonyi keksznyalóka Tovább »

Scroll to Top