Karácsonyi popcake

Te ajándékra vagy inkább virgácsra számítasz idén a Mikulástól? Most olyan édességgel készültünk, amivel egyből elbűvölheted a Nagyszakállút és a legkisebbeket is. Kicsit csavartunk egyet a klasszikus kekszes süti receptjén: némi olvasztott csoki és perec segítségével Rudolfot, a Télapó leghűségesebb rénszarvasát mintáztuk meg a kekszgolyókból. Nem csak finom és mutatós, de az elkészítése is remek […]

Karácsonyi popcake Tovább »

Adventi naptár házilag

Az ünnepi készülődést még hangulatosabbá tehetjük egy saját adventi naptárral: nincs is izgalmasabb, mint a karácsonyi visszaszámlálás közben nap mint nap újabb meglepetést találni a naptár apró „fiókjaiban”. Most ennek megvalósításához mutatunk egy környezettudatos, pénztárcabarát és kreatív dekorációs ötletet. Akár a nagyobb gyerekeket is bevonhatjuk a kézműveskedésbe, hiszen a közös alkotástól még értékesebb lesz a

Adventi naptár házilag Tovább »

Ötletes puding variációk

Ha pohárdesszertekről van szó, a PIROS pudingalapban rejlő édes lehetőségek száma szinte végtelen! Nem csak expressz elkészülnek, de az összeállításuk sem ördöngösség: a pudingos krém mellé mindig használjunk valamilyen ropogós alapot is, hiszen ezzel a kombinációval szinte lehetetlen mellé lőni. Most háromféle ízvariációk mutatunk be, de az alapanyagokkal bátran kísérletezhetünk ízlés szerint – például az

Ötletes puding variációk Tovább »

Ízletes körözött variációk

A körözött az egyik legjobb dolog, ami a juh- és tehéntúróval történhet! Mindannyian kenyérre kenve ismerjük gyerekkorunkból, a nevének eredete viszont egész másra utal: régen az alapjául szolgáló túrót a tányér közepére halmozva, fűszerekkel körbe szórva, azaz „körözve” szolgálták fel, így ragadt rajta a ma ismert elnevezés. Ha az iskolai menzán kóstoltuk utoljára, akkor mindenképp

Ízletes körözött variációk Tovább »

Tejszínes-gombás tészta

Arról évtizedek óta megoszlanak a vélemények, hogy a gomba a növények vagy inkább az állatok közé sorolandó – egyvalami azonban vitán felül áll: ételek alapanyagaként ízletes, D-vitaminban gazdag finomság. Fokhagymával és tejszínnel összefőzve otthon vagy akár a koliban is gyorsan elkészíthető. Ha a spagettit hozzá al dentére, azaz félkeményre főzzük, annak glikémiás indexét is csökkenthetjük.

Tejszínes-gombás tészta Tovább »

Gesztenyés keksztekercs

Ez a tekergő finomság olyan ennivalóan édes, hogy egyből „becsavarodik” tőle, aki megkóstolja! Sütinek nagyon is süti, viszont a sütőre és bonyolult praktikákra egyáltalán nem lesz hozzá szükség, ettől olyan egyszerű, így akár a kisebb gyerekek bevonásával is bátran elkészíthetjük. Ebben a videóban a hagyományos keksztekercs receptjét gesztenyekrémmel tettük még ellenállhatatlanabbá – nincs más hátra,

Gesztenyés keksztekercs Tovább »

A legjobb túrófánk

Bár fánkról van szó, a túrófánkkal szerencsére egyáltalán nem kötelező kivárni a farsangi szezont, télen-nyáron ugyanolyan finom falat. A tehéntúró kis citrommal kombinálva nem csak friss, izgalmas ízt ad a desszerteknek, de emellett a tej fehérjéit és ásványi anyagait is koncentráltan tartalmazza, így érdemes belőle gyakran fogyasztani. Ehhez mutatunk most a videóban egy egyszerű, de

A legjobb túrófánk Tovább »

Gyümölcsös jégkrém házilag

Ezzel a recepttel még egy frissítő jégkrémért sem kell a hűtőnknél messzebb merészkednünk! Bármikor elkészíthetjük mirelit alapanyagokból is, nyáron viszont inkább a friss, könnyen beszerezhető szezonális gyümölcsöket ajánljuk hozzá, hiszen ezek még zamatosabbak. A videóban ahhoz is mutatunk egy trükköt, milyen „titkos” hozzávaló segítségével tehetjük még intenzívebbé a gyümölcsök ízét. Annyit megsúgunk, hogy a recept

Gyümölcsös jégkrém házilag Tovább »

Kukoricaleves sajtos ropogóssal

Egyszerre krémes és roppanós, ugyan ki tudna neki ellenállni? A sajtos finomságokkal képtelenség hibázni, a leves alapanyagául szolgáló kukorica pedig nem csak laktató, de B-vitaminokat is tartalmaz, úgyhogy egész évben érdemes a házi „étlapunkon” tartani. A receptben szereplő kombinációt előételként is tálalhatjuk vagy ha a levest sűrűbb állagúra főzzük, akár mártogatósként is kínálhatjuk a közös

Kukoricaleves sajtos ropogóssal Tovább »

Caprese saláta

Ezzel a Capri szigetéről származó finomsággal szó szerint tálcán kínálhatjuk fel a napfényes, mediterrán hangulatot a családnak vagy a vendégeknek. Villámgyorsan elkészíthető, ráadásul az „elronthatatlan” fogások közé tartozik és garantált vele a sikerélmény. Beszerzéskor személyenként kb. egy-egy darab nagyobb mozzarellát, érett paradicsomot számoljunk hozzá – bár amilyen finom a végeredmény, nem árt, ha készülünk utánpótlással

Caprese saláta Tovább »

Scroll to Top